ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

Στην πρόσκληση της Διοίκησης για την περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων.

Αν η Τράπεζα επιθυμεί «νοικοκύρεμα» των οικονομικών της, ας ρίξει μια ματιά στους ισολογισμούς της.

Είναι δυνατόν τα έξοδα Διοίκησης να ανέρχονται στο ποσό των 269.000.000 € όταν οι δαπάνες προσωπικού ανέρχονται στο ποσό των 702.000.000 € (έως 30-09-2010), δηλαδή περίπου στο 38% και η Διοίκηση να παζαρεύει το επίδομα ισολογισμού;

Αλήθεια το κόστος των συμβούλων, συνεργατών και λοιπών κολλητών της προηγούμενης (που παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους) και της νυν Διοίκησης δεν συγκινεί κανέναν; Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων οι άνθρωποι αυτοί έχουν «κουρασθεί» να προσφέρουν άχρηστες υπηρεσίες. Άλλωστε η Εθνική Τράπεζα και πριν την έλευσή τους ήταν η κυρίαρχη δύναμη στην τραπεζική αγορά και μάλιστα με μεγαλύτερο μερίδιο.

Αλήθεια το 1 δις €, δηλαδή την κρατική επιχορήγηση της ΑΛΦΑ από το Δημόσιο, μπορούσε η ΕΘΝΙΚΗ να το πληρώσει και δεν μπορεί να καταβάλει το επίδομα ισολογισμού;

Καλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας να χορηγήσει άμεσα το επίδομα ισολογισμού διότι η μη καταβολή του αποτελεί παραβίαση του Κανονισμού Εργασίας (άρθρο 17 παρ. 1).

Από πότε η Τράπεζα σπεύδει να περικόψει συμβατικές υποχρεώσεις; Εκτός και αν κάτι ξέρουν και κερδίζουν χρόνο «παραμυθιάζοντας» το ΣΥΕΤΕ ότι θα καταβληθεί αργότερα μέσα στο Μάρτιο.

Είναι προφανές ότι οι Τραπεζίτες, με αιχμή τη Διοίκηση της Εθνικής, αμφισβητούν απροκάλυπτα το θεσμό των Κλαδικών Συμβάσεων και με την υποστήριξη της Τρόικας επιδιώκουν τη μείωση του μισθολογικού κόστους και την απελευθέρωση των απολύσεων, μέσω της ισοπέδωσης των Κανονισμών Εργασίας.

Τούτη την κρίσιμη ώρα η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ έπρεπε να είχε ήδη «ανέβει στα κάγκελα» και όχι να «παρακολουθεί τα γεγονότα» όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Είναι αδιανόητο να ετοιμάζονται να μας «πετσοκόψουν» μισθολογικά, και όχι μόνο, και εκείνοι να παρακολουθούν φοβικά, αμυντικά, ως ηττημένοι προκαταβολικά, ως παράκλητοι !!!

Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ ξεκαθαρίζει τη θέση της! Ψάξτε αλλού για πρόθυμους!!!

 

Αθήνα, 08/03/2011
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ – ΕΤΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...