ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ…

Η Κυβέρνηση του Μνημονίου, της φτώχειας και της υποταγής δίνει τη χαριστική βολή στην Ελληνική κοινωνία.

Ο θεσμός των κλαδικών συμβάσεων που αποτέλεσε μεταπολεμικά έναν από τους βασικούς πυλώνες προστασίας της εργασίας και των αμοιβών των εργαζομένων αποτελεί παρελθόν. Οι εργαζόμενοι παρακολουθούν άναυδοι τη συντονισμένη επίθεση που δέχονται και που έχει σαφή στόχο να καταντήσουν ανίσχυρα θύματα στα χέρια των εργοδοτών, όπου σε ένα περιβάλλον πιέσεων και ανεργίας ο ισχυρός θα επιβάλλει τους όρους του και οι εργαζόμενοι χωρίς το δίχτυ προστασίας της εργατικής νομοθεσίας θα μετατρέπονται σε είλωτες.

Η κατανάλωση διαλύεται, οι απολύσεις πολλαπλασιάζονται, οι επισφάλειες των τραπεζών αυξάνονται λόγω της μη εξυπηρέτησης των δανείων και τα έσοδα των ταμείων καταρρέουν μετατρέποντας τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.

Σ’ αυτή τη «συνταγή θανάτου», αν προσθέσουμε τη μείωση του αφορολόγητου κατά 60%, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τις «έκτακτες» εισφορές στα εισοδήματα και τα σπίτια, η ελπίδα του Πρωθυπουργού «να μη γίνουμε Ινδία» (τη Δανία του Νότου την έχουμε ξεχάσει προ πολλού), φαντάζει απραγματοποίητη.

Μας λένε ότι πασχίζουν να κρατήσουν τη χώρα στην Ευρώπη και στο Ευρώ, όταν οι εργαζόμενοι έχουν ήδη επιβιβασθεί στο τραίνο της φτώχειας και της ανέχειας με κατεύθυνση τον εργασιακό Μεσαίωνα, μακριά από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς προστασίας, εκτός Ευρωπαϊκού κεκτημένου, εκτός Ευρωπαϊκού πολιτισμού, μακριά από αυτό που ονομάζουμε Ευρώπη.

Αλήθεια, μήπως θεωρούν διάσωση της Ελλάδας την επικράτηση των «νταβατζήδων», των φοροφυγάδων, των βαρόνων της διαπλοκής και των μεγαλοεπιχειρηματιών που με τις πιέσεις τους προσβλέπουν στη δημιουργία εργασιακού «παραδείσου» με μισθούς Κίνας, ελαστικοποιημένα ωράρια, απολύσεις και επενδυτικές ζώνες; Αυτήν την Ελλάδα τους τη χαρίζουμε!

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε καθήκον να δώσουμε τον αγώνα για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, του δικαιώματος στην εργασία, για το μέλλον των παιδιών μας, για την Ελλάδα που πίστεψαν και πάλεψαν οι γονείς μας. Αυτήν την Ελλάδα οφείλουμε να διασώσουμε και γι’ αυτό θα κριθούμε.

Το πού έχει οδηγηθεί η χώρα, δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς. Αρκεί να ρίξει μια ματιά γύρω του! Το σκηνικό έχει στηθεί:

– Δημιουργία κατάστασης πανικού στην κοινωνία για τον εκμηδενισμό των αντιδράσεων,

– Περικοπές, ύφεση, ανεργία, διάλυση του δημόσιου τομέα και του κοινωνικού ιστού,

– Εκμηδενισμός, δια του εκφοβισμού, των κοινωνικών ανακλαστικών,

– Επιδρομή στο Δημόσιο πλούτο και τους πόρους της χώρας.

Προειδοποιούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ότι οι εργαζόμενοι παρακολουθούμε και καταγράφουμε και όταν έρθει η ώρα θα τους κρίνουμε σύμφωνα με τα έργα του καθ’ ενός τους. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Αυτή τη δύσκολη ώρα οι εργαζόμενοι έχουν και μια επιπλέον ατυχία! Οι πλειοψηφίες που διαμορφώθηκαν στο Συνδικαλιστικό Κίνημα έδωσαν μεγάλη ανοχή στην Κυβέρνηση και χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Αλλά ακόμη και σήμερα κάποιοι αδυνατούν να δουν την πραγματικότητα όπως είναι και αρνούνται να αποστασιοποιηθούν από τις κομματικές τους καταγωγές!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Καθήκον όλων μας τούτη την ώρα είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σταθούμε όρθιοι.

Να δώσουμε το μήνυμα ότι με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά, με κάθε κόστος, αρνούμαστε να παραδώσουμε «τα ιερά και τα όσια» που βρήκαμε από τις προηγούμενες γενιές και έχουμε καθήκον να παραδώσουμε στα παιδιά μας!

Δεν πρέπει να κιοτέψουμε αυτή τη δύσκολη ώρα!

Αθήνα, 10/10/2011
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ – ΕΤΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...