Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΕΤ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ανακοίνωση απευθυνόμενη στους προερχόμενους από την πρώην Probank συναδέλφους, από συγκεκριμένη επικεφαλής παράταξης όπου έκπληκτοι διαβάσαμε, επί λέξει: «…Πρωτοστάτησα στη διαδικασία απεμπλοκής σας από τα προηγούμενα Ταμεία και πετύχαμε την άμεση ασφάλιση σας στο ΤΥΠΕΤ μόλις ενταχθήκατε στην Εθνική….»

Όμως επειδή πιστεύουμε ότι η πληροφόρησή σας πρέπει να βασίζεται στην αλήθεια, σας παραθέτουμε τις δύο ανακοινώσεις του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. του Οκτωβρίου 2013, απ’ όπου αποδεικνύεται ότι όντως κάποιοι πρωτοστάτησαν για την απεμπλοκή των συναδέλφων μας από το ΙΚΑ και την άμεση ένταξή τους στο ΤΥΠΕΤ. Λυπούμαστε βέβαια που θα απογοητεύσουμε αυτούς που όψιμα επιχείρησαν να καπηλευθούν τις ενέργειες άλλων. Ακόμα περισσότερο όμως λυπούμαστε που ακόμα και σε θέματα υγείας, για λίγα ψηφαλάκια παραπάνω, είναι έτοιμοι να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Δυστυχώς γι αυτούς τα γραπτά μένουν.

Ιδού οι αποδείξεις:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  86      ΑΘΗΝΑ, 4.10.2013

 

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 τέως PROBANK ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α.

Συνάδελφοι,

Η εγγραφή των εργαζομένων της τ. PROBANK στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. απαιτεί την αποδέσμευσή  τους από τον κλάδο ασθενείας του Ι.Κ.Α.

Η ατομική αποδέσμευση του κάθε συναδέλφου της τ. PROBANK από τα υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α. είναι χρονοβόρα λόγω διαφόρων γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., με επίσκεψη του Προέδρου σδ Γιώργου
Γιαννακόπουλου και του αναπλ. Γεν. Γραμματέα σδ Θύμιου Παπαγιάννη στον Διευθυντή του Ι.Κ.Α. κ. Παπαχρήστου, ζήτησε η αποδέσμευση όλων των εργαζομένων της τ. PROBANK από τον τομέα Υγείας του Ι.Κ.Α. να γίνει με κεντρική απόφαση της Διοίκησης του Ι.Κ.Α. ώστε να λυθεί άμεσα η σημαντική αυτή εκκρεμότητα για το σύνολο των εργαζομένων.

Ο κος Παπαχρήστου  απάντησε ότι θεωρεί δίκαιο το αίτημά μας και δεσμεύτηκε να δοθεί λύση έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Συνάδελφοι,

          Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό. 

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                       Ο Πρόεδρος          Ο Αν. Γεν. Γραμματέας

 

 

            Γιώργος Γιαννακόπουλος        Θύμιος Παπαγιάννης

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88                   ΑΘΗΝΑ, 24.10.2013

 

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΗΣ τ. PROBANK ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α.

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ι.Κ.Α.

 Συνάδελφοι,

Αίσιο τέλος είχε η πρωτοβουλία του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. προκειμένου η αποδέσμευση των συναδέλφων της τ. Probank να γίνει ομαδικά με κεντρική απόφαση του Ι.Κ.Α.

Με την υπ’ αριθμ. Ε40/643 της 23.10.2013 απόφασή του ο Διευθυντής Ασφάλισης Εσόδων κος Παπαχρήστου αποδέχτηκε τη σχετική πρότασή μας.

Η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα αφενός την ΑΜΕΣΗ ασφάλιση όλων των εργαζομένων της τ. Probank στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και αφετέρου την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών που θα καθυστερούσαν  την ένταξή τους  στο Ταμείο μας και την αποφυγή απίστευτης ταλαιπωρίας τους.

Μ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ομογενοποίηση των εργαζομένων της Εθνικής σε ένα βασικό τομέα, όπως είναι η Υγεία.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                 Ο Πρόεδρος                 Ο  Αν. Γεν. Γραμματέας

               

       Γιώργος Γιαννακόπουλος        Θύμιος Παπαγιάννης

 

Σημαντική επισήμανση:ο αναφερόμενος στις παραπάνω ανακοινώσεις κ. Δημήτρης Παπαχρήστου, Δ/ντης της αρμόδιας Δ/νσης του ΙΚΑ είναι προσωπικός φίλος του Γεν. Γραμματέα του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. σδ Θύμιου Παπαγιάννη ……..

Ελπίζουμε το «νέο ξεκίνημα» που υπόσχονται να μην είναι βασισμένο σε τέτοιες μεθόδους.

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι εκλεγμένοι της παράταξής μας σε όλα τα όργανα που συμμετέχουν (Γεν. Γραμματέας ΟΤΟΕ, σδ Αχιλλέας Μυλωνόπουλος, Γεν. Γραμματέας ΣΥΕΤΕ, σδ Θύμιος Παπαγιάννης, Αντιπρόεδρος ΣΥΕΤΕ, σδ Κώστας Παπακωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος ΤΥΠΕΤ, σδ Φώτης Βασιλάκος και Αναπληρωτής Γραμματέας ΤΥΠΕΤ σδ Αργύρης Μπερδέκας) στήριξαν και στηρίζουν σε όλη τη δύσκολη πορεία, όλους τους συναδέλφους που προέρχονται από τις τέως Τράπεζες Probank και FBB χωρίς καμία διάκριση και θα συνεχίσουμε αυτή τη λογική έως ότου λυθεί και το τελευταίο πρόβλημα.

Το ΤΥΠΕΤ συνάδελφοι, είναι μια διαχρονική κατάκτηση όλων των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας. Όποιοι νομίζουν ότι με προεκλογικές ανακρίβειες μπορούν να διαγράψουν την ιστορία του ΤΥΠΕΤ  και τους ανθρώπους που δούλεψαν για να φτάσει στο σήμερα, απλώς δείχνουν την ανεπάρκεια αλλά και την άγνοιά τους που προφανώς οφείλεται στην μόνιμη απουσία τους από τα καθημερινά δρώμενα του Ταμείου μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΤΥΠΕΤ δεν είναι χώρος για βόλεμα ανθρώπων που επιδιώκουν να καρπωθούν το έργο των άλλων. Με τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις δεν επιτυγχάνεται το ζητούμενο που είναι η βιωσιμότητα και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους.

Όπως επανειλημμένως έχουμε τονίσει, θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και την προσπάθεια για συνεννόηση και συνεργασία με όσους πραγματικά αγωνιούν και υποφέρουν για το μέλλον του ΤΥΠΕΤ, μακριά από τις λογικές των ανούσιων αντιπαραθέσεων.

Ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του ΤΥΠΕΤ και επικεφαλής της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΕΤ», συνάδελφος Φώτης Βασιλάκος, με επιμονή και υπομονή και με όπλο την πολύχρονη εμπειρία του και την επιστημονική του κατάρτιση, διεκδικεί την εμπιστοσύνη σας για την επόμενη τριετία, πλαισιωμένος από συναδέλφους με αξία, ήθος και επιστημονική γνώση από κάθε εργασιακό χώρο της Εθνικής. Εμπιστευόμαστε σ’ αυτόν και στην υψηλού επιπέδου ομάδα του ψηφοδελτίου μας, το πολυτιμότερο αγαθό μας! Την υγεία μας! Σίγουρα πάντως γνωρίζει το ΤΥΠΕΤ όσο κανείς άλλος, από τους υπόλοιπους υποψηφίους προέδρους των άλλων ψηφοδελτίων, καθ’ ότι όλοι τους επιχειρούν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με το ΤΥΠΕΤ.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε θερμά όλους τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου μας και καλωσορίζουμε τους εκλεκτούς συναδέλφους μας της τέως Probank Κώστα Τρυφωνόπουλο (Γεν. Γραμματέα του σωματείου της Probank), Κλεάνθη Νικολουδάκη (Αντιπρόεδρο του σωματείου της Probank), Αγγελική Άλπου (εκλεγμένη σύνεδρο στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας) που συμμετέχουν και ενισχύουν με την δουλειά και την παρουσία τους το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε και τη δική σας στήριξη για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά ένα ΤΥΠΕΤ βιώσιμο και αναβαθμισμένο.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Κοινοποιήστε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...