ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ

(ΜΑΡΚΟΣ ΦΛΑΒΙΟΣ ΚΟΪΝΤΙΛΙΑΝΟΣ, Ρωμαίος ρήτορας 35-96 μ.Χ.)

Τέσσερεις μήνες μετά το σχηματισμό, όπως αυτό σχηματίστηκε, του προεδρείου και λογικά όλοι περιμέναμε να ξεκινήσει η διαδικασία εφαρμογής των υπεσχημένων προεκλογικά. Αντ’ αυτού είδαμε ένα πρωτοφανές μένος κατά «των προηγουμένων διοικήσεων» αλλά και των εργαζομένων.

Αφού τελείωσαν εν ριπή οφθαλμού το τιτάνιο έργο της αλλαγής επίπλωσης των γραφείων του προεδρείου, προχώρησαν στην κατάργηση των διαπαραταξιακών επιτροπών, μία ενέργεια σαφώς ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ, (άρθρο 12 παρ. 2 του καταστατικού), και αντίθετη σε μία πολυετή, θεσμικά κατοχυρωμένη διαδικασίακαι πρακτική.

Για το πρόβλημα όμως που θα προκύψει από ενδεχόμενη αλλαγή στο status του ΛΕΠΕΤΕ και εναλλακτικές προτάσεις για όσα πιθανά σενάρια μπορεί να προβλέψει κανείς, ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Θυμίζουμε απλά ότι, ως παράταξη, είχαμε καταθέσει τρεις (3) προτάσεις, σε διαφορετικούς μάλιστα χρόνους, λαμβάνοντας υπόψη στις μελέτες μας κάθε νέο Ασφαλιστικό Νόμο, προβλέποντας διάφορα σενάρια, παρουσιάζοντας και εναλλακτικές λύσεις-προτάσεις.

Γι αυτά όμως τα θέματα θα σας ενημερώσουμε εκ νέου ώστε να έχετε πλήρη εικόνα του τί ακριβώς συμβαίνει.

Προχώρησαν όμως και σε μία άλλη πρωτοφανή και εξόχως αντιδεοντολογική ενέργεια.

ΑΠΕΛΥΣΑΝ, αντίθετα σε κάθε θεσμική, καταστατική ή ηθική πρακτική, υπηρεσιακό στέλεχος στην κλινική με το σκεπτικό ότι ήταν «υψηλά αμειβόμενη εργαζόμενη» (!!!) και ότι «έχει θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης». Ενώ οι καθ’ ύλη αρμόδιοι σε Ασφαλιστικούς Φορείς δεν μπορούν να βεβαιώσουν με ευκολία την θεμελίωση πλήρους συνταξιοδότησης για έναν εργαζόμενο, το Προεδρείο του ΤΥΠΕΤ, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το υπηρεσιακό στέλεχος έχει θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους σύνταξης… Όταν εκπρόσωποι εργαζομένων απολύουν εργαζόμενους, χωρίς να υπάρχει λόγος ή έστω κάποια αφορμή, αναρωτιέται κανείς τί μπορεί να επιφυλάσσει το αύριο. Θυμίζουμε πως είναι οι ίδιες παρατάξεις που αθώωσαν στο πειθαρχικό και μονιμοποίησαν γιατρό που υπέπεσε σε σοβαρό παράπτωμα.

Σημειωτέον πως στην εν λόγω διαδικασία της απόλυσης ψήφισαν οι ΔΗΣΥΕ (μαζί με το ΣΥΤΑΤΕ) και ΣΕΠΕΤΕ και λευκό η ΕΝΙΑΙΑ!!!!…

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο αναγνώρισαν την ανικανότητά τους να οδηγήσουν το ΤΥΠΕΤ στην επόμενη μέρα, ανακοινώνοντας την πρόσληψη συμβούλου υπηρεσιών υγείας. Εμείς ζητήσαμε να τηρηθεί, τουλάχιστον, ο κανονισμός προμηθειών και να μην γίνει απευθείας ανάθεση, αφού οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις πραγματικές συνθήκες αντίθετα με όσα εύκολα έταζαν προεκλογικά.

Είναι γεγονός πως όταν καρπούσαι τη δουλειά που έχουν κάνει άλλοι, όλα είναι εύκολα. Τα δύσκολα είναι όταν εσύ, πλέον, πρέπει να κάνεις την δουλειά για την οποία έχεις εκλεγεί…

Σε όσες αιτιάσεις και να πουν από δω και πέρα, η απάντησή μας είναι μία και μοναδική.

Συνάδελφοι, εάν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στον σκοπό για τον οποίο εκλεγήκατε,

 

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!!

Τώρα, όσο ακόμα προλαβαίνει να σωθεί κάτι…

  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...