ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ

ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ

(Η εξουσία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα)  

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ (Ένας εκ των επτά σοφών της αρχαιότητας)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχει περάσει πια ικανό διάστημα από την ημερομηνία σχηματισμού του προεδρείου του ΤΥΠΕΤ, με τον τρόπο που αυτό σχηματίστηκε, και μέχρι σήμερα, στις τόσες εισηγήσεις που κατατέθηκαν στο Δ.Σ. από μέρους του δεν υπάρχει ούτε μία που να αφορά το μέλλον του Ταμείου και να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα του ελέγχου των δαπανών ή των εσόδων πέραν κάποιων περιστασιακών και αποσπασματικών αποφάσεων βασισμένων σε παλαιότερες δικές μας εισηγήσεις και μελέτες τις οποίες μάλιστα είχαν καταψηφίσει!!!!….

Προφανώς οι μετέχοντες στο Προεδρείο ακολουθούν το δόγμα της πυρόσβεσης-καταστολής αντί εκείνου της πρόληψης και πιστεύουν ότι οι μόνες «καλές» προτάσεις είναι οι δικές τους. Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να εφαρμόσουν αυτά για τα οποία οι συνάδελφοι εμπιστεύθηκαν δια της ψήφου τους την παράταξή μας, αρκεί να μην ήταν κακέκτυπα.

Όμως, συνάδελφοι, το αύριο του Ταμείου δεν εξασφαλίζεται ούτε με λόγια ούτε με θεωρητικολογίες και αοριστολογίες. Απαιτείται οργανωμένη, συστηματική και στοχευμένη δουλειά που βασίζεται σε όραμα με συγκεκριμένο σχέδιο και προγραμματισμό για το αύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, πιστοί πάντα στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, καταθέσαμε μία νέα πρόταση για τη βιωσιμότητα του Ταμείου και συγκεκριμένα για το σκέλος των εσόδων. Παρακολουθώντας τις συνεχείς αλλαγές των ασφαλιστικών νόμων και προσπαθώντας να προλάβουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις για το Ταμείο, είχαμε καταθέσει την τελευταία τετραετία, στοχευμένες προτάσεις, έγκαιρα, ώστε να προλάβουμε τις όποιες εξελίξεις.

Όμως, οι προτάσεις αυτές, καταψηφίστηκαν από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Σήμερα, που δυστυχώς οι συνθήκες γίνονται ακόμη δυσμενέστερες για το Ταμείο, συνυπολογίζοντας τις αλλαγές που στο μεταξύ έχουν επέλθει στους ασφαλιστικούς νόμους και επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα το Ταμείο, καταθέσαμε την νέα μας πρόταση.

Περιττό να μιλήσουμε για την τύχη της… Εμείς απλά λέμε ότι μία πρόταση αποτελεί πάντα βάση συζήτησης και πάντως είναι καλύτερη από καμία πρόταση…

Παραβιάζοντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και υποσχέσεις, προχώρησαν στην προκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντή από την αγορά (!!!!) ομολογώντας έτσι την ανυπαρξία σχεδίου και οράματος για το Ταμείο και την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες του. Τελικά αποδεικνύουν στην πράξη ότι όχι μόνο σχέδιο δεν είχαν αλλά δεν ξέρουν και τί να κάνουν δεδομένης και της μείωσης των εσόδων λόγω της μη καταβολής στους συνταξιούχους του επικουρικού βοηθήματος από την Τράπεζα.

Δεν θα σχολιάσουμε τα όσα έχουν γίνει αναφορικά με το ΛΕΠΕΤΕ διότι πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί.

Θα αναφερθούμε όμως στο γεγονός ότι στην Διαχειριστική Επιτροπή του ΛΕΠΕΤΕ, συμμετέχουν, βάσει του Κανονισμού του, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΤΥΠΕΤ….

Σημειωτέον ότι η σημερινή Πρόεδρος του Ταμείου συμμετέχει και στο Ταμείο Αυτασφάλειας με το συνάδελφο Πλας, όπου ψήφισαν, παρά την επιστημονικά τεκμηριωμένη αντίθετη άποψη του εκπροσώπου της παράταξής μας, συναδέλφου Κώστα Παπακωνσταντίνου, την παραχώρηση των ακινήτων του ΤΑΠΕΤΕ για 40 (σαράντα) χρόνια στην Τράπεζα!!!! Τουλάχιστον ας αποταμιεύουν το 0,3% των εσόδων για να μπορέσουμε να τα επαναγοράσουμε διότι οι μελλοντικές γενιές θα βρεθούν απογυμνωμένες από περιουσιακά στοιχεία που οι παλαιότερες μας κληροδότησαν.

Συνάδελφοι, ο ρόλος των εκπροσώπων μας σε ΟΛΑ τα όργανα και τους θεσμούς είναι να ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ εκείνο για το οποίο εκλέχθηκαν αλλά κυρίως να έχουν συνέπεια λόγων και έργων. Και φυσικά κρίνονται για τις πράξεις τους όλοι και μάλιστα καθημερινά και όχι μόνο στις εκλογές.

Σε περίπου ένα μήνα θα γνωρίζουμε και τα οικονομικά αποτελέσματα του Ταμείου. Με μεγάλη μας θλίψη, και χωρίς να θέλουμε να κινδυνολογήσουμε ή να γίνουμε μάντεις κακών, καταθέτουμε την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας από τώρα, αν και μας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα…..

Καλό θα είναι δε στο εξής όταν θέλουν να απαντήσουν στις ανακοινώσεις μας να μην απαντούν ως «Διοίκηση» διότι Διοίκηση είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως λέει και το όνομά του αλλά και το καταστατικό του. Εκτός και θεωρούν το Δ.Σ. υποδεέστερο του Προεδρείου, οπότε αλλάζει το πράγμα….

Άλλωστε η λογοδοσία στους συναδέλφους είναι βασική αρχή όταν διαχειρίζεσαι συλλογικούς πόρους. Κατά την δική μας άποψη αυτή η διαχείριση είναι ιερή…

Και πάντως δεν μπορεί να λειτουργήσει με καθεστωτικές λογικές και πρακτικές.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...