ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ, ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ΤΥΠΕΤ αποτελεί ένα πρωτοπόρο ασφαλιστικό οργανισμό, που είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένος με την πορεία της Τράπεζας, των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Συνεπώς, έχουμε υποχρέωση όλοι μας να διασφαλίσουμε τόσο το παρόν όσο και, κυρίως, το μέλλον του.

Σαν κοινωνία βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση τόσο σε κοινωνικό όσο και εργασιακό επίπεδο. Σ’ αυτή τη συγκυρία φάνηκε ακόμη περισσότερο η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του ΤΥΠΕΤ.

Είναι επίσης γνωστό ότι το ΤΥΠΕΤ τα τελευταία χρόνια έχει μία δραματική μείωση στα έσοδά του, αφ’ ενός από την κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ κι αφ’ ετέρου από τη συνεχή μείωση των τακτικών μελών του λόγω των εθελουσιών.

Από μόνη της η μείωση των εσόδων είναι αρκετή για να δημιουργήσει πρόβλημα στη βιωσιμότητα του Ταμείου. Συνεπώς το ΤΥΠΕΤ είχε υποχρέωση να βρει λύση το συντομότερο δυνατό.

Ως Διοίκηση εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με σαφείς και τεκμηριωμένες προτάσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία, βιωσιμότητα και ανάπτυξη του ΤΥΠΕΤ, το οποίο και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας την 26.11.2020.

Καθοριστική ήταν η σθεναρή στάση του ΣΥΕΤΕ δια του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του στην διαπραγμάτευση της 19.11.2020 με τον κ. Μυλωνά.

Ως νέα Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ από το 2019 και μετά, εργαστήκαμε, ξενυχτήσαμε και πιστέψαμε ότι το μέλλον του ΤΥΠΕΤ είναι απόλυτα συνυφασμένο με την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας.

Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε με όσους πιστεύουν και ενστερνίζονται την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης (business plan) της επόμενης τριετίας.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...