Υπάρχουν δύο ειδών ανθρώπων. Εκείνοι που κάνουν τη δουλειά κι εκείνοι που διεκδικούν τα εύσημα. Είναι προτιμότερο να ανήκεις στην πρώτη κατηγορία. Εκεί ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος.

(Μαχάτμα Γκάντι)

Φιλες, φίλοι

Σε μια περίοδο που η προσωπική, η κοινωνική και η επαγγελματική μας ζωή έφτασε, αν δεν ξεπέρασε, τα όρια της αντοχής μας, συνειδητά επιλέξαμε να μην φορτώσουμε περαιτέρω το κλίμα. Επειδή οι εξελίξεις δείχνουν ότι οδεύουμε σε μία κανονικότητα, μένει βεβαίως να φανεί το αποτέλεσμα, επιλέξαμε να σας κάνουμε μια πρώτη ενημέρωση για τα όσα μέχρι σήμερα έχουν συμβεί.

Το ΤΥΠΕΤ, γι’ άλλη μια φορά στην ενενηκονταετή ιστορία του, βρίσκεται αντιμέτωπο με την ίδια του την επιβίωση. Οι αιτίες φυσικά δεν είναι μόνο οι ενδογενείς παράγοντες αλλά και οι εξωτερικοί, μηδέ της πανδημίας εξαιρούμενης.

Σε πείσμα όμως των πραγματικά αντίξοων συνθηκών πιστεύουμε πραγματικά ότι μέλλον υπάρχει. Με πολλή δουλειά και στενευμένες κινήσεις βέβαια, αλλά και όραμα για ένα αυτόφωτο αύριο στηριζόμενο στις δικές του δυνάμεις.

Σεβόμενοι το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας δεν έχουν τεθεί υπ’ όψη του κυρίαρχου οργάνου, της Γενικής Συνέλευσης δηλαδή, οι διαπιστώσεις της εξελεγκτικής επιτροπής δε θα σας μπλέξουμε ακόμα με τους αριθμούς. Σίγουρα όμως δεσμευόμαστε γι’ αυτό μετά.

Πεποίθηση της παράταξής μας, της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, είναι ότι στα δύσκολα πρέπει να ενωνόμαστε και όχι να διαιρούμαστε. Και αυτό το τιμήσαμε ακόμα και όταν δεν συμμετείχαμε στο Προεδρείο, καταθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις, ανεξάρτητα εάν αυτές δεν έγιναν αποδεκτές.

Τα γεγονότα και οι εξελίξεις έδειξαν ξεκάθαρα ότι αυτές οι προτάσεις ήταν στη σωστή κατεύθυνση. Για παράδειγμα η υιοθέτηση των Ελληνικών γενοσήμων η οποία μείωσε δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης χωρίς να αυξάνεται το κόστος για τους ασφαλισμένους. Ας σημειωθεί ότι τα Ελληνικά γενόσημα θεωρούνται από τα καλύτερα παγκοσμίως μαζί μετά Ισπανικά, τα Ισραηλινά και τα Ελβετικά.

Ταυτόχρονα η ένταξη των χρονίως πασχόντων στα θεραπευτικά πρωτόκολλα θα ενδυναμώσει τις δυνατότητες των θεραπευτικών αγωγών τους.

Ένα άλλο μεγάλο βήμα ήταν η υιοθέτηση όλο και περισσότερων ψηφιακών διαδικασιών με στόχευση στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Δυστυχώς πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Κυρίως να αντιμετωπισθεί ριζικά η αρτηριοσκληρωτική λογική κάποιων μονάδων και κυρίως η εξομάλυνση των ραντεβού, ειδικά στο οδοντιατρικό.

Να είστε σίγουροι ότι γίνονται στοχευμένες ενέργειες και πολύ σύντομα ελπίζουμε να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Μια κατάσταση που εν πολλοίς επιδεινώθηκε από την πανδημία.

Το ΤΥΠΕΤ έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο επιβίωσης και ανάπτυξης που ανέπτυξε μόνο του και στο οποίο σχέδιο η συμβολή της παράταξής μας ήταν καθοριστική, τόσο σε επίπεδο ΤΥΠΕΤ όσο και σε επίπεδο ΣΥΕΤΕ (του οποίου η συμβολή ήταν αποτελεσματικότατη), και πάνω σ’ αυτό το σχέδιο θα κινηθεί ,σε πείσμα όσων δεν θέλουν να το δουν να αποτυγχάνει.

Και μία φράση, πρώτη και τελευταία, σε όσους χρησιμοποιούν το ΤΥΠΕΤ ως όχημα για άλλους σκοπούς. Προβλήματα που επί δεκαετίες λίμναζαν και έχουν επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα τώρα, καλό είναι να μη χρησιμοποιούνται ως εργαλεία αντιπαράθεσης διότι, αν μη τί άλλο, δείχνουν μία κακή πρόθεση, πέραν των ανακριβειών, απέναντι στο παλαιότερο Ταμείο Υγείας της χώρας.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...