Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΑΚΙ

Τις τελευταίες ημέρες, και προφανώς εν όψει των εκλογών του ΤΥΠΕΤ, γράφονται διάφορα και αφήνονται υπονοούμενα. Δεν είναι στις προθέσεις μας να μπούμε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις ούτε να απολογηθούμε για ευθύνες άλλων αλλά καλό είναι οι αλήθειες να λέγονται.

Η φιλολογία για την «απώλεια» της κατασκήνωσης της Λούτσας Πρεβέζης για την οποία θα ασχοληθούμε πρώτη και τελευταία φορά αφού κάποιοι υποστηρίζουν πως με ένα μαγικό τρόπο θα μπορούσαμε να τη διατηρήσουμε.

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η εν λόγω έκταση ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ιδιοκτησία του ΤΥΠΕΤ.

Το ΤΥΠΕΤ ήταν απλώς ενοικιαστής. Το 1997 την είχε νοικιάσει για 20 χρόνια, όπως προέβλεπε ως μέγιστο όριο ο τότε κώδικας δήμων και κοινοτήτων, μέσα από αντίστοιχο πλειοδοτικό διαγωνισμό. Ότι ξόδεψε μέχρι το 1999 ήταν η όποια «επένδυσή» του. Προφανώς αυτό το ποσό έχει προ πολλών ετών αποσβεστεί λογιστικά αλλά ακόμη και με οικονομικούς όρους έχει γίνει η πλήρης απόσβεση αφού επί εικοσαετία χρησιμοποιήθηκε τόσο για τούς μικρούς κατασκηνωτές όσο και από όσους συμμετείχαν στις οικογενειακές διακοπές.

Δικαίωμα του ιδιοκτήτη (Δήμος Πάργας πρώην κοινότητα Λούτσας) ήταν να αναζητήσει μεγαλύτερο έσοδο. Με βάση το νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων προκήρυξε την ενοικίαση για 40 χρόνια με τιμή εκκίνησης τα 60.000€. Το ΤΥΠΕΤ συμμετείχε στη δημοπρασία, με απόφαση όλων των παρατάξεων πλην ΣΕΠΕΤΕ, όπου παρουσιάστηκαν άλλοι δώδεκα (12) υποψήφιοι ενοικιαστές αλλά δυστυχώς τα οικονομικά του δεν επέτρεπαν να είναι ο πλειοδότης.

Πραγματικά υπάρχει κανείς εχέφρων άνθρωπος που να πιστεύει ότι το ΤΥΠΕΤ μπορούσε να πληρώνει πάνω από 330.000€ ετησίως για μία κατασκήνωση; Ειλικρινά νομίζει κανείς ότι ένας φορέας υγείας που παλεύει την καθημερινότητά του μπορεί να δίνει τόσα χρήματα από τις εισφορές των ασφαλισμένων ετησίως;

Θυμίζουμε πως το 2018, ως παράταξη, δεν συμμετείχαμε στο Προεδρείο. Πολύ δε περισσότερο ΔΕΝ είχαμε συμφωνήσει με την κατάτμηση των αρμοδιοτήτων του Προεδρείου σε τομείς.

Ποιοί άραγε ήταν υπεύθυνοι του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, εκλεγμένοι μάλιστα από λίστα εντός του ψηφοδελτίου της Υγείας Φροντίδας Προόδου;

Και εν πάσει περιπτώσει όσοι ισχυρίζονται πως είχαν έρθει σε προφορική συμφωνία για 30.000€ ενοίκιο ετησίως γιατί έφεραν πρόταση το 2018 για 40.000€ και μάλιστα υπέγραψαν και συμφωνητικό με το Δήμο;

Από την άλλη ο ΣΕΠΕΤΕ ο οποίος όχι μόνο συμμετείχε στο τότε Προεδρείο (2017-2019) αλλά και διαφώνησε στη συνεδρίαση της 31/8/2021 του διευρυμένου Προεδρείου για τη συμμετοχή του ΤΥΠΕΤ στον πρόσφατο πλειστηριασμό!!!!!

Σεβόμαστε τον προεκλογικό αγώνα όλων αλλά θυμίζουμε πως ο Χάρι Πόττερ είναι παραμύθι……

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...